آمادگی جسمانی و در حالت کلی ورزش یکی از مهم­ترین فعالیت­هایی ست که افراد در راستای بهبود سبک زندگی و سلامت خود انجام می­دهند. امروزه با توجه به شرایط زندگی افراد تمرکز روی این مسئله تا حد زیادی کاهش یافته و افراد تمایلی به فعالیت­های بدنی ندارند.

اما باید توجه داشت که زندگی سالم و فعالیت بدنی باعث بهبود عملکرد سبک زندگی افراد می­شود، همین مسئله خطر ابتلا به انواع بیماری­ها را کاهش می­دهد و باعث افزایش سال­های مفید زندگی افراد می­شود. در همین راستا ذکر این مورد ضروری است که ورزش منظم و مداوم که مناسب انتخاب شده نه تنها سلامت بدنی افراد را تضمین می­کند، بلکه باعث افزایش روحیه و بهبود عملکرد افراد در بخش های مختلف زندگی نیز می­شود.

ورزش سلامت عضلات و استخوان ها را در قسمت های مختلف بدن تضمین می­کند و در نهایت باعث آمادگی جسمانی برای سلامت استخوان ها می­شود. همچنین در سال های پیری روحیه و عملکرد افراد را افزایش می­دهد. از طرفی ذکر این نکته نیز ضروری است که فعالیت های ورزشی منظم باعث افزایش توده­های استخوانی در بدن شده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می­کنند.

کیفیت و سلامت استخوان بندی

سیستم استخوان بندی در تمام بدن سیستمی پویا است و وظیفه استحکام و مراقبت از بدن را برعهده دارد. بر همین اساس افراد باید در طول روز با ورزش های مناسب و فعالیت از مشکلات استخوانی جدی مواجه جلوگیری نمایند. سیستم استخوان بندی از دو بخش مواد معدنی و مواد الی تشکیل شده است که هر کدام از این بخش ها وظیفه­ استحکام بخشیدن و محافظت از بدن را عهده دارند.

ساختار کلی استخوان های بدن به دو دسته استخوان های متراکم و استخوان های اسفنجی تقسیم میشوند که هر کدام از این بخش ها وظایف مشخصی در جهت آمادگی جسمانی برای سلامت استخوان­ها دارند.

 

آمادگی جسمانی برای سلامت استخوان

تاثیرات رژیم غذایی و ورزش در سلامت استخوان

کیفیت استقامت استخوان­های بدن به وسیله کلسیم تامین می­شود. بر همین اساس پزشکان بر مصرف مقدار مشخصی از کلسیم در وعده­های غذایی مختلف تاکید می­کنند. با این حال اگر افراد به هر دلیلی نمی­توانند از مقدار غذایی دارای کلسیم چون لبنیات و غلات استفاده کنند، بهتر است از مکمل های غذایی برای جبران این کمبود استفاده شود.

لازم به ذکر است قدرت و استحکام استخوان های افراد بعد از 50 سالگی کاهش چشمگیری میابد و داشتن رژیم غذایی مناسب همراه با کلسیم به بهبود استخوان ها در میانسالی کمک فراوانی به افراد می­کند. پزشکان زیادی توصیه می­کنند که جوانان و نوجوانان در رژیم غذایی خود از ویتامین­های آ و د استفاده کنند تا سلامت و استحکام استخوان آن­ها در میانسالی افزایش یابد.

 

آمادگی جسمانی برای سلامت استخوان

فعالیت جسمانی و بهبود استخوان بندی

تحرک داشتن و انجام فعالیت های ورزشی مناسب در سال­های جوانی باعث افزایش تندرستی و استحکام استخوان­ها در میانسالی و پیری می­شود. بر همین اساس بیشتر پزشکان و مربیان بدن سازی به انجام ورزش هایی در جهت افزایش استحکام استخوان های بدن توصیه می­کنند.

در راستای آمادگی جسمانی و سلامت استخوان می­توان گفت که فعالیت های ورزشی با تاثیرگذاری روی استخوان  های بدن کیفیت استخوان بندی را افزایش می­دهند. همچنین به شکل گیری و قدرت ماهیچه ها کمک می­کند و در نهایت باعث افزایش توده استخوانی در بدن می­شوند.

با افزایش سن هورمون های بدن دچار تغییرات فراوانی می­شوند که این تغییرات بیشترین تاثیر را بر استخوان های بدن ایجاد می گذارند. البته ژنتیک نیز تاثیر زیادی در استحکام استخوان­ها در پیری دارد. باید توجه داشت که نمی­توان از پیری بدن جلوگیری کرد، اما می­توان با انجام تمرین­های مناسب ورزشی و استفاده از ویتامین های مناسب از روند پیری استخوان ها جلوگیری کرد.

توصیه هایی برای بهبود کیفیت استخوان ها

  1. فعالیت ورزشی روزانه
  2. وزن مناسب
  3. شاخصه توده بدنی مطلوب
  4. استفاده از ویتامین­های مناسب و کافی
  5. خواب منظم و کافی در شبانه روز
  6. عدم استفاده از سیگار و مشروب

در راستای آمادگی جسمانی برای سلامت استخوان برخی از افراد به دلیل بیماری­های مختلف قدرت استفاده از وزنه را ندارند. بر همین اساس در این مواقع توصیه می­شود که افراد ورزش هایی با وزن بدن انجام دهند که فشار زیادی به  خود وارد نکنند، همچنین گام موثری در افزایش سلامت خود بردارند. با توجه به موارد گفته شده در ادامه به معرفی تعدادی از ورزش­های بدون وزنه می­پردازیم:

  1. پیاده روی آرام و سریع
  2. دویدن در طول روز
  3. ورزش های تیمی
  4. رقص
  5. طناب زدن
  6. تنیس

 

آمادگی جسمانی برای سلامت استخوان

تمرین های مناسب برای سلامت استخوان ها در پیری

دوییدن

دوییدن 30 تا 40 دقیقه در روز به افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن در سال های جوانی کمک می­کند. همین ورزش ساده باعث افزایش سلامت استخوان های بدن در پیری می­شود.

در جهت بهبود آمادگی جسمانی برای سلامت استخوان می­توان به وزنه برداری اشاره کرد، اما لازم نیست در ابتدای شروع فعالیت­های ورزشی از وزنه­های سنگین استفاده کنید. ورزنه­هایی متناسب با توانایی خود انتخاب کنید که استخوان­ها فشار کمی را تحمل کنند. همچنین در نهایت منجر به افزایش قدرت بدنی و استحکام استخوان­ بندی در میانسالی شود.

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است با توجه به ساختار بدنی زنان که در میانسالی به یائسگی دچار می­شوند، استفاده از وزنه­هایی متناسب با بدن می­تواند اثرات این پدیده را کاهش دهد. همچنین باعث سلامت بدن و ذهن زنان شود.

بالا رفتن از پله ها

استفاده از پله ها به جای آسانسور کمک زیادی به افزایش قدرت استخوان­های پا و کف لگن می­کند، اما باید توجه داشت تعداد و فاصله زیاد پله ها باعث ایجاد درد و خستگی در فواصل می­شود. در نتیجه بهتر است در این مورد افراد سلامت خود را در نظر بگیرند.

شنا

شنا تاثیرات بسیار مثبتی در افزایش آمادگی جسمانی برای سلامت استخوان و تنظیم ضربان قلب و افزایش متابولیسم دارد. از طرفی ورزش های آبی تاثیرات زیادی در روحیه افراد دارند. بر همین اساس توصیه می­شود که افراد برنامه منظم شنا در طول هفته داشته باشند که به سلامت جسم و روح خود کمک کنند.

کوه نوردی

کوه نوردی نیز از جمله ورزش­هایی ست که برای جلوگیری از آسیب دیدگی باید نکات ایمنی را در زمان انجام آن رعایت کرد. اما در ابتدا می­توان مسیرهای آسان را برگزید. نکته قابل توجه در ورزش کوه نوردی ایجاد استقامت و افزایش روحیه افراد است که در ابعاد مختلف زندگی می­توانند از آن استفاده کنند.

حرکات ورزشی ساده در خانه

حرکات ورزشی ساده مانند درجا زدن یا راه رفتن در خانه می­تواند کمک زیادی به افزایش سلامت بدن و استخوان­ها در درازمدت کند. استفاده از وسایل خانه مانند صندلی نیز می­تواند تاثیر زیادی در انجام فعالیت­­های مختلف بدنی داشته باشد.

سخن آخر

در این مقاله سعی شد که به تاثیرات ورزش و آمادگی جسمانی برای سلامت استخوان ها پرداخته شود. بر همین اساس می ­توان گفت که ورزش تاثیر زیادی در استخوان سازی افراد دارد. همچنین باید به این نکته اشاره شود در کاهش وزن میزان زیادی از بافت استخوانی نیز کاهش می باید، پس بهتر است در سنین مختلف افراد به شاخص توده بدنی خود توجه داشته باشند و بر اساس روش­های علمی معتبر سلامت بدن خود را بسنجند.

مورد دیگری که لازم است به آن اشاره شود، سلامت استخوان ها است. این مورد در افراد مختلف متفاوت است و  ژنتیک تاثیر زیادی در سال های مفید افراد دارد. اما طبق موارد گفته شده با رعایت نکات مناسب در جهت بهبود کیفیت سبک زندگی مانند روتین ورزشی مناسب و استفاده از ویتامین های مورد نیاز می­توان به سلامت استخوان ها در سال های پیری کمک کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *