ارتباط ذهن و بدن یکی از مهم­ترین مسائلیست که افراد در طی سال­های مختلف با آن مواجه شده اند. مسئله بدن ذهن یا همان بدن آگاهی علمیست که با درک و شناخت کامل و همچنین وارد کردن آن به زندگی روزمره به افزایش طول عمر و سلامت افراد کمک زیادی می­کند.

این در حالی ست که در جامعه ماشینی و پر سرعت امروزی توجه به بدن در اولویت بسیاری از افراد قرار نمی­گیرد و به تبع آن باعث افزایش بیماری های روحی و جسمی مختلف از جمله سرطان می­شود. در راستای موضوع اهمیت آمادگی جسمانی و سرطان می­توان گفت اضافه وزن و چاقی عامل اصلی بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان می­شود. البته مسائل ژنتیک و محیطی بسیاری در به وجود آمدن بیماری­ها نقش دارند، اما با رعایت نکاتی در جهت بهبود سبک زندگی می­توان ذهن و بدن سالم تری داشت.

برنامه ورزشی منظم و کاهش ابتلا به سرطان

بی تحرکی باعث افزایش ابتلا افراد به بیماری های مختلف می­شود. طبق آخرین مطالعات محققان ورزش منظم روزانه مناسب به میزان زیادی آمار ابتلا به سرطان را کاهش می­دهد. در راستای موضوع آمادگی جسمانی و سرطان می­توان گفت روزانه 30 تا 60 دقیقه حرکات ورزشی منظم به متعادل شدن ضربان قلب و افزایش سوخت و ساز بدن کمک می­کند. همین موضوع تاثیر چشمگیری در افزایش سلامتی و کاهش ابتلا به انواع مختلف بیماری ها را دارد.

اهمیت ورزش و آمادگی جسمانی در جلوگیری از سرطان

آمادگی جسمانی در دنیای شلوغ امروزی یکی از نیازهای اساسی افراد است. شاید بتوان گفت اضافه وزن مهم ترین مسائلی است که سلامت انسان ها را به خطر می­اندازد. بدن سالم و متناسب و وزن ایده آل می­تواند از بسیاری بیماری های ذهنی و بدنی جلوگیری کند.

از طرفی ورزش در کاهش استرس نامطلوب و مضر برای بدن نقش فراوانی دارد. در واقع داشتن برنامه ی ورزشی منظم در زندگی روزمره افراد باعث کاهش استرس نامطلوب و بهبود عملکرد در ابعاد مهم زندگی می­شود. در راستای افزایش سلامت بدن می­توان گفت ورزش نقش به سزایی در بهبود عملکرد روانی و جنسی افراد دارد. بر همین اساس افرادی که در مسائل جنسی با مشکل مواجه هستند با انجام ورزش های مرتبط سلامت جنسی خود را بهبود می­بخشند.

 

کاهش استرس و تاثیر آن در شیمی درمانی و سرطان

بدن انسان در حالت کلی به میزانی از استرس نیاز دارد، اما اگر این استرس در بدن بیشتر از مقدار مشخصی باشد، بدن و ذهن را تهدید می ­کند و عواقب جبران ناپذیری را به دنبال دارد. در همین راستا می­توان گفت تغییرات هورمونی مانند افزایش اندروفین ها که در طول ورزش و بعد از اتمام آن در بدن صورت می­گیرد به میزان زیادی باعث بهبود استرس نامطلوب در بدن می شود و تاثیرات مثبتی در زندگی روزمره ایجاد می­کند.

 

در جهت موضوع آمادگی جسمانی و سرطان می­توان گفت یکی از مواردی که بیماران مبتلا به سرطان در روند درمان به آن دچار می­شوند کرختی و بی حوصلگی است. این بیماران بهتر است با توجه به شرایط و قدرت بدنی که دارند با نظر پزشک به انجام تمرینات ورزشی بپردازند که به آرامش ذهنی و بدنی کافی برسند.

بیماران سرطانی در طول شیمی درمانی با کاهش قدرت عضلات و کند شدن انتقال پیام های عصبی در نقاط مختلف بدن نیز مواجه می­شوند. این موضوع بسیار ناخوشایندی برای افراد در پروسه درمان است. بر همین اساس ورزش باعث بهبود عضلات و ماهیچه های مختلف بدن می­شود و به افزایش سرعت ناقل های عصبی در بدن کمک می­کند.

نقش آمادگی جسمانی در بهبود سرطان

مطالعات محققان نشان می­دهند که ورزش و در حالت کلی آمادگی جسمانی نقش به سزایی در پیشگیری از ابتلا به سرطان­های مختلف دارد. سلول های بدن با افزایش سن در معرض تکثیر بیش از حد قرار می­گیرند که همین مسئله نرخ بروز به سرطان را در افراد مسن افزایش می­دهد.

آمادگی جسمانی مناسب در افراد مسن باعث کاهش آمار ابتلا به سرطان می­شود و زندگی سالم تر و به دور از هرگونه بیماری را برای آن­ها فراهم می­کند. مورد دیگری که می­توان به آن اشاره کرد آمار رو به افزایش زنان میان­سال در ابتلا به سرطان پستان و تخمدان است که ورزش های مناسب در سال های جوانی تاثیر زیادی بر تعادل هورمون ها در بدن و در نهایت افزایش کارایی افراد می شود.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که زنان با توجه به دوره ی یائسگی که پشت سر می گذارند به احتمال بیشتری به سرطان از جمله سرطان رحم و تخمدان مبتلا می­شوند.

سیستم ایمنی مناسب و کاهش ابتلا به سرطان

عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن نقش موثری در کاهش ابتلا به سرطان را ایفا می­کند. این موضوع نیز با فعالیت های مناسب از جمله ورزش های هوازی بهبود میابد. ورزش های هوازی در مرحله اول باعث افزایش سوخت و ساز و کاهش درصد چربی بدن می­شوند که در نهایت ابتلا به سرطان و انواع بیماری ها را کاهش می دهند.

کارکرد مطلوب دستگاه گوارش و کاهش ابتلا سرطان

در سال های اخیر افراد با توجه به سبک زندگی و برنامه غذایی نادرست به انواع سرطان ها از جمله سرطان روده مبتلا می­شوند. فعالیت بدنی مناسب در طول روز باعث بهبود عملکرد روده می­شود و یبوست را کاهش می دهد که این مساله درنهایت مواد سمی را از بدن خارج می کند.

اهمیت آمادگی جسمانی در جراحی بیماران سرطانی

افراد مبتلا به سرطان در روند درمان با عمل­های جراحی سنگینی مواجه می­شوند که این مرحله از درمان باعث تحلیل قوای جسمانی افراد می­شود. به همین دلیل بهتر است که بعد از عمل و طبق دستور پزشک افراد به ورزش های هوازی مناسب بپردازند تا با شرایط جسمی و روحی مساعد­تری به ادامه روند درمان بپردازند.

بهبود عملکرد قلب و کاهش ابتلا به سرطان

تحقیقات بسیاری از محققان در راستای اهمیت آمادگی جسمی و سرطان به این موضوع اشاره می­کند که بسیاری از افراد مبتلا به سرطان دچار مشکلات قلبی عروقی نیز هستند. حرکات ورزشی با افزایش سوخت و ساز بدن باعث بهبود حرکت جریان خون می­شود که در نهایت ابتلا افراد به مشکلات قلبی و عروقی را کاهش می­ دهد.

بسیاری از پزشکان برای افرادی که به بیماری سرطان مبتلا هستند 3 الی 4 ماه تمرینات هوازی یا ایروبیک تجویز می­کنند تا از این طریق به افزایش جریان خون در بدن و رفع گرفتگی عروق کمک کنند. از طرفی پزشکان معتقدند که فعالیت های بدنی باعث بهبود روحیه افراد می­شود و روحیه­ مناسب از عوامل مهم در روند درمان به شمار می­رود.

سخن آخر

در این مقاله به آمادگی جسمانی و سرطان و در حالت کلی به تاثیر فعالیت­های ورزشی بر بدن پرداخته شد. ابتلا به بیماری­های مختلف به شرایط محیطی و وراثتی مختلفی مربوط می­شود که در برخی موارد نمی­توان از ابتلا افراد به بیماری های ژنتیک جلوگیری کرد. با این حال سبک زندگی سالم تاثیر زیادی در سلامت افراد و جلوگیری از ابتلا آنها به بیماری­های مختلف دارد.

سرطان نیز جز بیماری هایی ست که از محیط و وراثت تاثیر زیادی می­پذیرد. پس بهتر است افرادی که در خانواده یا نسل های قبل خود ژن سرطان داشته اند با ورزش های مناسب و سبک زندگی درست از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند. در آخر نیز به این موضوع تاکید می­شود که فعالیت های ورزشی و آمادگی جسمانی تاثیر زیادی در افزایش روحیه افراد دارند که این مساله باعث کاهش ابتلا افراد به بیماری­های مختلف از جمله سرطان می­شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *