واضح است که سلامت عاطفی و جسمی بر عملکرد ورزشی تأثیر گذار است. ورزشکاران تحت فشارهای زیادی هستند و از آنها خواسته می شود تا در شرایط مختلف عملکرد خوبی داشته باشند، از اسپانسرها و مربیان باید از آن ها رضایت داشته باشند و باید بتوانند در حد توان خود عمل کنند. به ویژه ورزشکاران حرفه ای ممکن است با مشکلاتی در زمینه آسیب دیدگی و تمرین روبرو شوند که می تواند بسیاردشوار و ناامید کننده باشد. ورزشکاران نه تنها به سلامت جسمانی خود، بلکه به سلامت روانی و انعطاف پذیری احساسی نیز نیازمند هستند. عواملی مانند ژنتیک ، تغییرات سبک زندگی و حمایت اجتماعی همگی بر سلامت روان آن ها می تواند تأثیر گذارد.

بسیاری از ورزشکاران و سازمانهای حرفه ای تمرکز خود را بر روی سلامت روانی ورزشکاران آغاز کرده اند، هم به عنوان جنبه های حیاتی از رشد فردی و هم به عنوان یک عامل موثر در عملکرد مطلوب ورزشی فرد.

به عنوان مثال ، بحث مبارزه با افسردگی مایکل فلپس المپیکی در روش هایی که افسردگی بر عملکرد وی به عنوان ورزشکار درجه یک تأثیر گذار بوده کاملاً باز است.

متأسفانه ورزشکاران در معرض خطرات خاصی برای تجربه مشکلات روانی هستند.

در حدود 15 درصد از ورزشکاران (2 تا 3 درصد بیشتر از جمعیت عمومی) نگرانی هایی مربوط به سلامت روانی را به اندازه کافی تجربه می کنند تا زمانیکه از متخصصان کمک بخواهند (واتسون و کیسینجر ، 2007).

اختلالات خوردن به ویژه در بین ورزشکاران مشکل ساز است (Gill، 2008) ، که بر بسیاری از ورزشکاران حرفه ای تأثیر می گذارد. درصدها احتمالاً بیشتر از موارد گزارش شده است، زیرا بسیاری از ورزشکاران ممکن است در کمک گرفتن تردید داشته باشند، حتی زمانی که به آن نیاز دارند یا زمانی که عملکرد آنها را پایین می آورد.

واضح است که ورزشکاران ممکن است چالش های خاصی داشته باشند که بر سلامت احساسی آن ها تأثیر گذار باشد. ورزشکاران نیز انسان هستند و  مبارزه و چالش های خاصی که تجربه می کنند می تواند بر اوج عملکرد و زندگی روزمره آن ها  ایجاد اختلال کند.

منابع زیر جهت ارائه برای، پشتیبانی و ارتباط  ورزشکارانی است که با سلامت احساسی خود در حال دست و پنجه نرم کردن هستند طراحی شده است. امیدواریم که این یک نقطه شروعی باشد، و بتوانید راهی برای سلامتی ، انعطاف پذیری و اوج عملکرد پیدا کنید.

 

مشکل رایج این است که فرد نمی داند چه موقع باید به دنبال کمک باشد

 

تصویر بدنی فرد و اختلال در خوردن:

ورزشکاران ویژه افرادی هستند که در معرض خطر ایجاد ارتباط صحیح غذا و وزن هستند. برای اکثر ورزشکاران  وزن، میزان تمرین و مقدار و نوع سوخت برای اوج عملکرد بسیار مهم است. پیام های مربیان و دیگران در مورد اینکه چه چیزی بخوریم ، فرم بدنی مناسب برای تمرین چگونه است و روش هایی که رژیم غذایی و تمرینات می تواند بر عملکرد تأثیرگذار باشد، بسیار مهم و حائز اهمیت است. تقریباً 8 % از ورزشکاران زن و %3 از ورزشکاران مرد در دوران حرفه ای رقابتی خود دچار اختلال در خوردن غذا می شوند.

 

علائم و نشانه های اختلال در خوردن غذا  (تأکید بیشتربراین علائم برای شما ممکن است نشان دهد که زمان مناسبی برای جستجوی یک متخصص روان درمانگر است)

  • نوسانات وزن، کاهش وزنی که در راستای اهداف آموزشی و تمرینی شما نیست.
  • اشتهای زیاد به خوردن یا عدم میل به غذا که در راستای برنامه ریزی تمرینی و هدف شما نیست .
  • برش دادن غذا به قطعات کوچک ، پنهان کردن غذا ، میل به غذا خوردن تنهایی.
  • از کار افتادن دیگر حس ها (مانند شنوایی) در هنگام غذا خوردن. (مانند خیره شدن و یا در فکر فرورفتن)
  • مراقبت بیش از حد در مورد کالری/محتوای تغذیه ای که از اهداف آموزشی پشتیبانی نمی کند(وسواس)
  • دوری از فضاهای اجتماعی ، به ویژه آنهایی که شامل غذا یا نوشیدنی می شوند
  • اضطراب ، افسردگی یا انزوا

 

  • استرس و اضطراب
  • افسردگی
  • مهارت ها و استراتژی ها

مهارت ها و استراتژی های زیادی وجود دارد که می تواند به شما در یافتن تعادل احساسی کمک کند. یکی از ساده ترین راه ها برای یافتن برنامه ریزی های خوب این است که در اینترنت به دنبال راهکارهای تنفس یا آرامش باشید و هر چیزی را که جذاب به نظر می رسد امتحان کنید. برنامه های زیادی نیز برای راهنمایی کاربران در تکنیک های تنفس و آرامش در دسترس است. آزمون و خطا در یافتن این مهارت ها و استراتژی ها وجود دارد که به شما در یافتن تعادل احساسی و ذهنی کمک می کند. چندین استراتژی را امتحان کنید و بیش از یک استراتژی مناسب برای خود داشته باشید. برخی از رایج ترین استراتژی ها برای یافتن سلامت احساسی موقت در اینجا ذکر شده است.

 

راهکارهای تنفس:

یکی از راه های مدیریت احساسات نگران کننده، که اغلب با احساسات ناخواسته همراه است کند کردن تفکربصورت خودکار است. راهکارهای تنفسی می تواند به کند شدن تفکر، کاهش اضطراب و شادابی ذهن کمک کند. برای زمانی به عنوان مثال در موقعیت راحت  نشسته ، ایستاده یا دراز کشیده اید چشم ها را ببندید و روی این تکنیک برای 10-20 تنفس متمرکز شوید:

  • 10 ثانیه تنفس: یک نفس آرام و عمیق از طریق بینی بشمارید و تا 4 بشمارید سپس با 6 شمارش از طریق دهان نفس رابیرون دهید.
  • تنفس شکمی : یک دست را روی وسط سینه و یک دست را روی دیافراگم/شکم قرار دهید. نفس بکشید تا زمانی که هر دو دست متوجه تغییر وضعیت تنفس شوند. حال ابتدا نفس را از شکم و سپس از قفسه سینه بیرون دهید. آهسته و ارادی نفس بکشید.
  • تنفس را متوقف کنید: برای 5شمارش نفس آرام و عمیق بکشید. با شمارش 5 نفس خود را بیرون دهید و قبل از نیاز مجدد به تنفس، برای 2شمارش مکث کنید.

 

  • برنامه ریزی برای نگرانی
  • آرامش و تجسم:
  • به دنبال کمک حرفه ای باشید

تصمیم گیری برای درخواست کمک یک تصمیم مهم است و ممکن است نگران کننده باشد. بسیاری از ورزشکاران نسبت به حامیان مالی، هم تیمی ها، دوستان و خانواده خود موظف هستند که عملکرد خوبی داشته باشند. درخواست کمک ممکن است مانند پذیرش ضعف یا شکست شما باشد. طبیعی است که چنین احساسی داشته باشید. همانطور که ممکن است از مربی یا پزشک سلامت بدن کمک بخواهید، کمک گرفتن از یک متخصص روانشناس نشان دهنده تصمیم صحیح  در راستای تلاش بر داشتن سلامتی کاملی است که منجر به اوج عملکرد می شود.

 

یافتن یک متخصص روان درمانگر:

یافتن یک متخصص روان درمانگر، بصورت محرمانه کار آسانی است و در اکثر موارد به صورت آنلاین انجام می شود. ساده ترین راه برای یافتن مشاور یا درمانگر جستجوی یکی از پایگاه های داده آنلاین است.

پس از مشخص نمودن درمانگر، گام بعدی این است که از طریق تلفن یا ایمیل با درمانگر خود تماس بگیرید. در مورد تجربه ، تخصص و گزینه های پرداخت ، سوالات خود را بپرسید. انتظار می رود که مشتریان بالقوه سوالات خود را بپرسند و اولین تماس کمی شبیه به دوستیابی سریع یا مصاحبه راحت باشد. به دنبال نشانه ای از ارتباط یا سازگاری شخصیت باشید. پیدا کردن یک درمانگر خوب شخصی است ، کمی شبیه به پیدا کردن یک مربی خوب است. مربیان خوب زیادی وجود دارند، اما همه مربیان برای شما خوب نیستند. همین امر در مورد درمانگران نیزصادق است.

 

چندین نوع از متخصص ها برای کمک وجود دارند که در این میان رایج ترین آنها عبارتند از:

  • مشاوران حرفه ای دارای مجوز، رایج ترین نوع درمانگر ، و کسی که به طور کلی با مشکلات مختلف کار می کند
  • درمانگران زناشویی و خانواده – مشاورانی هستند که متخصص کمک به افراد و حمایت از آنها در مدیریت بهتر زندگی و روابط خود هستند.
  • مددکاران اجتماعی ؛ در بسیاری از بیمارستانها و مراکز سازمانی حضور دارند که بر بهبود عملکرد اجتماعی در حوزه اجتماعی بیشتر متمرکز شده اند.
  • روانپزشکان ؛ پزشکانی که می توانند نسخه بنویسند و دارو تجویز کنند.

 

  • درک نگرانی های مشترک
  • حمایت از یک دوست یا هم تیمی

بسیاری از ورزشکاران این فرصت را دارند که از هم تیمی ها، همکاران و دوستان خود، که ممکن است با سلامت عاطفی خود دست و پنجه نرم کنند، حمایت کنند.

در اینجا چند راه آسان برای حمایت از یک دوست یا هم تیمی که ممکن است با مشکل روبروشده باشد را  بررسی می کنیم:

  • به دوست/هم تیمی خود اطمینان دهید که آنها را باور دارید و مبارزات آنها واقعی است. اطمینان حاصل کنید که دوست/هم تیمی شما می داند که شما برای سلامتی روان افراد ارزش قائل هستید و به سلامت احساسی آنها احترام می گذارید
  • از دوست/هم تیمی خود برای مشارکت در استراتژی های مراقبت از خود و توسعه برنامه ریزی های مقابله ای جدید حمایت کنید. ممکن است برخی از مهارت ها و استراتژی های موجود در این راهنما را پیشنهاد دهید ، یا از دوست/هم تیمی خود در انجام کارهایی که به آنها احساس امنیت و آرامش می دهد، حمایت کنید.
  • دوست/هم تیمی خود را تشویق کنید تا از مواد مخدر و الکل اجتناب کند. مواد مخدرو الکل تأثیر مثبتی بر سلامت روان ندارند و اجتناب از آنها در زمان مبارزه بهترین راه است.
  • دوست/هم تیمی خود را تشویق کنید تا از یک متخصص کمک بخواهد، به خصوص اگر متوجه علائم ذکر شده در قسمت علائم و نشانه های این راهنما شدید.
  • صبور باشید ، پذیرش کمک و ایجاد احساس مثبت ممکن است زمان بر باشد. در مقابل شکست ها و موفقیت ها ، با دوست/هم تیمی خود صبور باشید. تمایل خود را برای کمک و ایستادگی در کنار آنها در مواقع سخت تقویت کنید.

 

اگر شما یا شخصی که می شناسید به خودکشی فکر می کنید، فوراً اقدام کنید.

اگر خطر قریب الوقوع وجود دارد ، حتما به پلیس و نیروهای امدادی اطلاع دهید. برای افکار گذرا نیزحتما برای صحبت با فردی اقدام کنید.

منابع اضافی:

  1. راهنمای برنامه های بهداشت روان ADAA: https://adaa.org/finding-help/mobile-apps# collection مجموعه ای از برنامه ها که بر توسعه مهارت ها و استراتژی های ارتقاء سلامت روان متمرکز است. برنامه ها بر اساس عوامل مختلفی از جمله سهولت استفاده و اثربخشی بررسی و رتبه بندی می شوند.
  2. برنامه دو و میدانی دانشگاه میشیگان: http://athletesconnected.umich.edu/ resource منبع عالی برای انواع استراتژی های رفتاری برای ارتقاء سلامت روان ، فیلم ها و مقالات علمی در مورد سلامت روان و عملکرد ورزشی. داستان های ورزشکارانی که توانستند بر حالات احساسی دشوار غلبه کنند و عملکرد اوج خود را بیابند.
  3. سلامت روان NCAA برای ورزشکاران: http://www.ncaa.org/sport-science-institute/mental-health ~ تحقیقات و حقایقی در مورد سلامت روان و ورزشکار دانش آموز.
  4. SAMHI کانادا: http://www.samhi.ca/ forum مجمع ورزشکاران کانادایی برای ارتباط و به اشتراک گذاشتن داستانها.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *