احتمالا تا همین چند لحظه پیش در سایت‌ها و منابع مختلفی به دنبال اطلاعاتی در خصوص راهنمای نوار عصب و عضله بوده‌اید.

البته همه ما تا حدودی با اهداف مهم در تست نوار عصب و عضله آشنایی داریم. به این ترتیب که از طریق یک تست نوار عصب و عضله می‌توان عملکردهای عصبی بدن را مورد بررسی قرار داد.

در حقیقت بدن انسان مانند یک مولد الکتریکی عمل می‌کند و با ایجاد این الکتریسیته ‌پیام‌ها را بین مغز و دیگر اندام‌ها انتقال می‌دهد.

بنا به اطلاعات بدست آمده عصب‌ها پیام‌ها را به صورت احساس درد، لمس، درد یا گرما در سطح پوست و حس ‌هایی مانند شنیدن و دیدن از اندام به مغز منتقل می‌کنند.

علاوه بر آن چنانچه عصب کار خود را به درستی انجام ندهد در انتقال امواج الکتریکی و پیام‌ها با مشکلات متعددی مواجه می‌شود.

بنابراین با مطالعه راهنمای نوار عصب و عضله و افزایش آگاهی خود در خصوص دلایل استفاده از این تست، تا حد زیادی به روند بهبودی کمک خواهیم کرد.

چه حالت‌هایی در بیماران مشهود است

طبق مصاحبه‌هایی که از یکی متخصصان حاذق در خصوص راهنمای نوار عصب و عضله به دست آمد، بیماران که در ناحیه عصب مشکل دارند ممکن است عوارضی مانند گزگز، سوزش یا گاها احساس درد در اندام‌ها را تجربه کنند.

البته گفته شده که این عارضه در مواردی با ضعف در عضلات نیز همراه بوده است.

بدین ترتیب که این ضعف احتمالا به علت گیر افتادگی در عضلات مختلف دست یا دیسک‌های گردنی و کمری است. همچنین درد این نواحی نیز با اندام‌های تحتانی یا فوقانی ارتباط تنگاتنگی دارند.

طی بررسی‌های انجام شده در خصوص راهنمای نوار عصب و عضله  این عارضه به علت یک بیماری سیستماتیک نیز در بیماران بسیار مشهود است.

به عنوان مثال مبتلایان به دیابت که دارای علائمی مانند گزگز و سوزش هستند، کاندیدای مناسبی برای تست عصب و عضله به شمار می‌روند.

البته در طیف بیماری‌های عضلانی نیز با توجه به در نظر گرفتن رده سنی و درگیر شدن اندامها، از طریق تست نوار عصب و عضله می‌توان در این باره تشخیص صحیحی ارائه داد.

لازم به ذکر است که در موارد حادتر مانند ام اس و غیره با انجام تست عصب و عضله شدت بیماری نیز تشخیص داده می‌شود.

شرح مختصری از تعریف نوار عصب و عضله

طبق مطالعات انجام شده از وب سایت پزشکان فوق تخصص در باره راهنمای نوار عصب و عضله نوار عصب و عضله را یه عنوان یکی از مهمترین طب‌های فیزیکی معرفی کردند.

لازم به ذکر است که این تست توسط متخصصان طب فیزیکی، توان‌بخشی و متخصصان مغز و اعصاب باید انجام شود.

در حقیقت انجام این آزمایش در راستای دو هدف شکل می‌گیرد که شناسایی نوع عارضه و ارزیابی شدت بیماری را شامل می‌شود.

باید بگوییم که غالبا افرادی که به منظور بیماری عصب و عضله به متخصصین ارجاع داده می‌شوند، همانطور که از نام این آزمایش مشخص است مشکل آن‌ها به احتمال زیاد در ناحیه عصب یا عضله است.

نکات مهم برای انجام تست نوار عصب و عضله

یکی از نکات مهم در خصوص راهنمای نوار عصب و عضله این است که این آزمایش به میزان مهارت و دانش فرد بسیار بستگی دارد.

در واقع در این آزمایش با ارزیابی یک ناحیه از بدن، علت درد، خستگی و گرفتگی در عضلات تشخیص داده می‌شوند.

لازم به ذکر است که برخلاف عکس برداری توسط اشعه ایکس و اسکن ام آر آی، آزمایش فوق عملکرد عصب و عضله و گیرافتادگی آن‌ها را به طرز دقیق‌تری مورد بررسی قرار می‌دهد.

باید بگوییم بسته به این که پزشک معالج شما چه نوع آزمایشی را درخواست داده است، مدت زمان لازم برای انجام تست نوارعصب و عضله یکسان نیست. به این ترتیب که از یک ساعت تا 45 دقیقه مدت زمان متفاوتی از بیماران گرفته می‌شود.

چرا باید تست نوار عصب و عضله را انجام داد؟

در راستای تحقیقات جامع‌تر در زمینه راهنمای نوار عصب و عضله ، تست یاد شده به چند علت مهم منجر به درمان و بهبود برخی از بیماری‌ها می‌شود که در این صورت پزشک متخصص آن را درخواست می‌دهد.

طبق بررسی‌های انجام شده با انجام تست نوار عصب و عضله میزان آسیب و درگیری عصب را شناسایی می‌کند. در واقع این آزمایش به پزشکان کمک می‌کند تا روند درمانی مناسب‌تری را طی کنند.

به عنوان مثال پزشک متخصص با استفاده از این روش قادر به تشخیص راحت‌تری در خصوص انجام عمل جراحی یا درمان‌های غیر جراحی برای بیمارانشان خواهد بود.

باید بگوییم که در برخی عارضه‌ها مانند دیابت، با ایجاد التهاب‌های عصبی همواره شاهد برخی علائم مانند دیسک‌های گردنی یا کمری هستیم.

البته انجام جراحی دیسک در افراد فوق نه تنها در بهبود روند درمانی موثر نیست، بلکه آسیب‌زا هم است. در این شرایط پزشک متخصص تست نوار عصب و عضله را به بیماران توصیه می‌کند.

تست نوار عصب و عضله چگونه انجام می‌شود؟

این نکته‌ را درباره راهنمای نوار عصب و عضله در نظر بگیریم که حتما قبل از انجام تست عصب و عضله بیمار استحمام کند، تا مواد زائد روی سطح پوست از بین بروند.

بنا به مطالعات انجام شده در صورت مصرف داروهایی رقیق‌کننده، ابتلا به بیماری‌های خونی، نارسایی‌های مزمن در ناحیه کلیه یا کبد و بیماری‌های قلبی حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.

بعد از طی کردن مراحل اولیه پزشک با وارد کردن سوزن‌هایی در بخش‌های مختلف، به اعصاب بیمار تحریک الکتریکی وارد می‌کند.

به طور کلی با قرار گرفتن الکترود‌ها، عضلات شروع به انقباض کرده و سپس امواج متفاوتی را از خود نشان می‌دهند.

در واقع این هدایت عصبی به منظور بررسی عملکرد عضله الکتریسیته در بدن تولید می‌کند.

به این ترتیب که در تست نوار عصب و عضله، سوزن‌هایی از  طریق پوست به داخل عضلات بدن فرستاده می‌شوند و سپس امواج الکتریکی را جمع‌آوری و ثبت می‌کنند.

طی مطالعات انجام شده از مقالات علمی در خصوص راهنمای نوار عصب و عضله در آزمایش فوق از نوار چسب عضله نیز استفاده می‌شود.

به این صورت که از طریق چسباندن آن در نقاط مختلف بدن مسیرهای مورد مطالعه مشخص خواهند شد.

البته سیم‌های متصل به دستگاه در جمع‌آوری داده‌های مربوط به الکترودها و ثبت اطلاعات الکتریکی از سطح پوست نقش موثری را ایفا می‌کنند.

انجام تست نوار عصب و عضله چه عوارضی دارد؟

شاید این سوال برای خیلی از ما پیش بیاید که با انجام تست نوار عصب و عضله چه پیامدهایی شامل حال بیماران می‌شود؟

بنا به سایت‌های معتبر در خصوص راهنمای نوار عصب و عضله تست مذکور دارای یک سری عوارض جانبی است که در لیست زیر برای شما عزیزان ذکر کرده‌ایم.

  • یکی از علائم مهم بعد از انجام تست فوق ایجاد کمی درد و کبودی در محل‌های ورود سوزن است.

البته جای نگرانی نیست! چرا که این درد و التهاب ناشی از آن، در طول مدت زمان کوتاهی برطرف خواهند شد.

  • البته در برخی از بیماران خونریزی‌نسبتا خفیفی نیز دیده می‌شود که این حالت تنها با یک فشار موضعی در ناحیه خونریزی این مشکل نیز از بین می‌رود.
  • اطلاعات جمع‌آوری شده در خصوص راهنمای نوار عصب و عضله حاکی از آن است که چنانچه فرد بیمار دارای عیوب خونریزی است یا داروهای خونریزی را مصرف می‌کند، به احتمال زیاد با علائمی مانند خونمردگی یا تورم موضعی روبه‌رو خواهد شد.

البته در صورت مشاهده چنین علائمی استفاده از یخ در محل خونریزی علائم ایجاد شده را به طور کامل از بین می‌برد.

  • باید بگوییم که در برخی موارد با انجام تست نوار عصب و عضله بیماران درد نسبی را احساس می‌کنند.

البته پزشک متخصص به منظور کاهش درد احتمالا مصرف داروهای آرام‌بخش و دیازپام را به بیماران توصیه می‌کند.

کلام آخر

همانطور که در متن مقاله به این موضوع پرداختیم چنانچه احساس ضعف، بی‌حسی یا درد در ناحیه گردن یا ستون فقرات دارید، احتمالا پزشک متخصص انجام تست عصب و عضله را برای شما تجویز خواهد کرد.

به دلیل این که پزشک با انجام تست عصب و عضله، دلایل بروز مشکلات شما را شناسایی کرده و سپس اقدامات لازم به منظور کنترل بیماری به عمل می‌آورد.

ما در این مبحث قصد داشتیم اطلاعات جامعی را در خصوص راهنمای نوار عصب و عضله در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

فراموش نکنید که با انجام اقدامات ضروری قبل از انجام تست نوار عصب و عضله به انجام این آزمایش سرعت بیشتری می‌بخشید.

همانطور که در متن مقاله نیز به آن اشاره کردیم برای انجام این تست نیازی به رژیم غذایی خاصی نداریم.

به این ترتیب که تنها زمانی که قرار است این تست را انجام دهید با پزشک معالج خودتان آن را برنامه‌ریزی و زمان‌بندی کنید.

این را هم بگوییم که از دکتر متخصص مغز و اعصاب در زمینه راهنمای نوار عصب و عضله حتما بپرسید که آیا لازم است داروی خود را قطع کنید یا خیر؟

بنابراین چنانچه برای تست نوار عصب و عضله به یک متخصص مغز و اعصاب ارجاع داده شده‌اید، همین حالا اقدام کنید.

این جمله را همیشه به خاطر بسپاریم، در وجود هر انساتس اراده‌ای است که تا زمان فعال بودن از پس بزرگترین مشکلات دنیا هم برمی‌آید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *