خیلی از افراد به دنبال افزایش آمادگی جسمانی خود هستند. عده ای با ورزش های سنگین و برخی با انجام دادن ورزش های هوازی (کاردیو) در تلاش برای بدست آوردن آمادگی جسمانی خود می باشند. ممکن است بخواهید با ورزش هوازی این مورد خود را افزایش دهید. شاید برایتان سوال بوجود بیاید که چه چیزی به عنوان ورزش هوازی محسوب می شود؟ در ورزش هوازی چه کارهایی باید انجام داد؟ اگر شما هم جزو افرادی هستید که خواهان تناسب اندام و ورزش هستید، می توانید در ادامه با فیزیولوژیست ورزشی آقای طهماسبی همراه باشید.

چه رابطه ای بین ورزش هوازی و آمادگی جسمانی وجود دارد؟

ورزش هوازی به شما کمک می کند که اکسیژن به دیگر نقاط بدنتان به راحتی انتقال یابد و همچنین سلامت و دیگر اندام های داخلی بدن را شامل می شود. فرقی نمی کند این نوع ورزش را ورزش هوازی، قلبی و عروقی یا استقامتی بنامید، همه این ها تنها یک هدف دارند و آن افزایش سرعت پمپاژ قلب، جریان اکسیژن خون و همچنین افزایش آمادگی جسمانی شما است.

به طور کلی ورزش هوازی به معنای هر نوع ورزش یا فعالیتی است که از متابولیسم هوازی استفاده می کند و  بیش از اندازه از اکسیژن در بین سلول های بدن برای انجام فعالیت ها بهره می برد. این به این معنی است که ورزش هوازی باعث کارایی بیشتر قلب و توانایی حرکت گردش خون است و همین امر به مرور زمان سبب افزایش آمادگی جسمانی و تناسب اندام شما می شود.

با انجام دادن تمرینات هوازی سلامت سیستم قلبی خود را افزایش دهید

پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که آمادگی قلبی و عروقی با تمرینات ورزشی مشخص می شود و اگر فرد مشغول انجام دادن فعالیت های ورزشی باشد، سطح سلامتی سیستم قلبی خود را افزایش می دهد و با افزایش دادن این مورد سطح آمادگی جسمانی بدن افراد نیز روند مثبتی را طی می کند.

 

فواید ورزش هوازی برای روحیه، آمادگی جسمانی و وضعیت بدن

ورزش هوازی آنقدر فواید گوناگون و متعددی دارد که نمی توان مزایای آن را شمرد. فعایت های بدنی می تواند به مدیریت وزن شما، مدیریت کنترل قند خون، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول، کاهش استرس و موارد دیگر اشاره کرد. جالب است بدانید با انجام دادن هر ورزشی مانند ورزش هوازی، می توانید خواب و حافظه خود را روز به روز بهبود ببخشید.

5 مزیت ورزش هوازی بر سلامت بدن و آمادگی جسمانی

  • افزایش روحیه: در تحقیقی که روی افرادی که ورزش می کردند در مقایسه با افرادی که ورزش نمی کردند انجام شد، مشاهده کردند که این نوع افراد از سلامت روانی ضعیف تری برخوردار بودند. در تحقیقات نشان داده شده است که ورزش هوازی خطر ابتلا به اضطراب و افسردگی را در بزرگسالی کاهش می دهد و همچنین باعث افزایش آمادگی جسمانی شما نیز می شود.
  • کاهش وزن: با انجام دادن ورزش هوازی بدن شما شروع به سوزاندن چربی و کالری های اضافه می کند. که این روند با ترکیب رژیم غذایی مناسب و سالم می تواند به کاهش وزن شما کمک کند. انجام این ورزشها همچنین به تناسب اندام و عضلات شما کمک می کند که اندام متعادلی را برای خود فراهم کنید.
  • تناسب اندام: با انجام دادن این ورزش به مرور زمان، به شما انرژی بیشتری برای انجام دادن ورزش می دهد. با افزایش و بهبود توانایی بدن برای کسب اکسیژن، استقامت بدن شما را افزایش می دهد و باعث می شود فعالیت های خود با انرژی بیشتری انجام دهید.
  • تراکم استخوانی: انجام این فعالیت سبب می شود که به تراکم استخوان افراد مسن و کسانی که به آرتروز یا سایر بیماری های روماتیسمی مبتلا هستند، کمک کند.
  • سلامت روان: این ورزش همچنین به سلامت روان شما کمک می کند و سبب کاهش زوال عقل، موردی که با افزایش سن خطر رخ دادن آن وجود دارد، می شود.

تمرین های هوازی هر چه بیشتر بهتر!

انجام دادن ورزش های هوازی عموما به سه دسته ورزش با شدت بالا (میزان سختی در فعالیت های ورزشی)، متوسط (مانند پیاده روی) و ورزش های شدید (مانند دویدن) تقسیم می شود. این تمرین ها برای بزرگسالان معادل 150 تا 300 دقیقه فعالیت بدنی متوسط یا 75 تا 150 دقیقه فعالیت بدنی شدید به حساب می آید. بهتر است تمرین های خود را در روزهای هفته تقسیم بندی کنید.

انواع ورزش های هوازی و نحوه انجام آن ها

باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر مبتلا به برخی بیماری های قلبی و عروقی هستید، باید قبل از انجام هر گونه فعالیت با پزشک خود مشورت کنید. برای شروع ورزش های هوازی، می توانید از فعالیت های کوچک و اندک شروع کنید و به مرور زمان ورزش خود را افزایش دهید.

به عنوان مثال، برای شروع کار می توانید از 10 دقیقه پیاده روی شروع کنید. برای اینکه بتوانید آمادگی جسمانی بدن خود را افزایش دهید، به تدریج مدت زمان و فعالیت ورزشی خود را نیز زیاد کنید. می توانید هفته اول تمرین خود با 10 دقیقه شروع کرده و به مرور به 30 دقیقه پیاده روی در روز افزایش دهید. با گذشت زمان و بهبودی در عملکرد آمادگی جسمانی خود، می توانید شدت ورزش خود را نیز به مرور زیاد کنید.

فعالیت هوازی با شدت متوسط

یکی از روش هایی که نشان دهنده این است که می توانید فعالیت متوسط هوازی را انجام دهید، صحبت کردن در حین انجام فعالیت است. اگر بتوانید سه یا چهار کلمه پشت سر هم و بدون نفس کشیدن صحبت کنید، نشان دهنده این است که شما توانایی انجام این فعالیت را دارید. متابولیسم هوازی در این روش سبب می شود که انرژی بدن شما تامین گردد.

فعالیت هوازی با شدت بالا

اگر بدن شما سالم است و قبل از انجام دادن این فعالیت، سطح اولیه آمادگی جسمانی خود را تقویت کرده اید، می توانید برای ضربان قلب بالاتر یعنی 80 تا 90 درصد برنامه ریزی کنید. در این روش ممکن است قبل از نفس کشیدن بتوانید چندین کلمه را پشت سرهم تکرار کنید. باید به این نکته توجه داشته باشید، اگر شما در مرحله ابتدایی تمرین ها هستید، این مرحله از تمرین مناسب شما نیست و قطعا برای انجام دادن آن نفس کم می آورید. پس سعی کنید ورزش های هوازی را زمانی که متوجه شدید بدنتان از آمادگی جسمانی خوبی بهرمند است، افزایش دهید.

کلام آخر

ورزش هوازی برای آمادگی جسمانی یکی از رایج ترین ورزش هایی است که افراد برای رسیدن به تناسب اندام و افزایش آمادگی جسمانی خود انجام می دهند. این نوع از ورزش را می توانید به مرور زمان با در نظر گرفتن توانایی بدن خود، افزایش دهید. باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگر مبتلا به برخی بیماری ها هستید، قبل از شروع هر فعالیت بدنی باید حتما با پزشک خود مشورت کنید که از رخ دادن رویدادهای خطرناک جلوگیری کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *